Friss topikok

Pólóműhely

Pólóműhely partnerprogram reklám
Most 20%os kedvezménnyel juthatsz pólóhoz a Pólóműhely Webáruház jóvoltából, amennyiben rendeléskor megadod a "megintblog" kedvezménykódot! ;)

Kártyajáték: Kent-Kupé

2010.02.03. 18:24 | főhőszoltán | Szólj hozzá!

Az egyik kedvenc kártyajátékom, nagyon fílinges a dolog. Kibővített részben olvashatod a játékleírást:
A játékosok párokat alkotnak. A párok beszéljenek meg egy jelet, amivel jelezni tudnak úgy, hogy az ellenfél nem veszi észre. A jeleknek láthatónak kell lennie.

Valaki kever, majd oszt mindenkinek 4 lapot. Ha valaki legalább 3 egyformát (pl: 3 Hetest) kapott, az vissza kell hogy adja, kap helyette másik 4-et. Ha a játék kezdetén valakinek a kezében három egyforma értékű lap van be kell mondania, hogy "fagyott". Ha ezt nem teszi meg és ezt az ellenfelek észreveszik akkor -2pont a 'jutalmuk'.

Ezután az osztó letesz 4 lapot az asztal közepére színével felfelé. Ha a 4 közül 3 azonos, akkor mind a négyet visszaveszi és bekeveri a pakliba, majd újra kitesz 4-et (ha itt is van 3 egyforma, ezt is visszakeveri). Ha minden kész, beszól hogy mehet, és ezután lehet cserélni. a csere úgy megy, hogy aki cserélni akar az bedob színével felfelé valahány lapot, majd a lent lévők közül felvesz annyit, hogy 4 legyen a kezében. Ha senki nem akar tovább cserélni, akkor a 4 lapot félreteszik, és újabb 4 lesz felcsapva.

A játék célja 4 egyforma lap (pl: 4 Nyolcas) kézbe gyűjtése.
Amikor valakinek a kezében összegyűlt a négy egyforma lap, leadja partnere számára a jelzést. Apertnernek ezt észre kell vennie, és amikor rá kerül a sor, azt mondja. KENT! Ha valóban van a partnernél négy egyforma lap a pár nyert +2 pontott, ha tévedett -1 pontot kapnak.
Persze ez igy túl egyszerű lenne.
A KENT bemondása után(? Inkább előtt) elősször az ellenfél következik, így mód nyílik az ellenjátékra. Ha az ellenfél észreveszi a jelzést azt mondhatja: KUPÉ! Ha talált ez a pár kap +1 pontott, ha tévedett -1 pontott.
Sikeres KENT vagy KUPÉ bemondása után új osztás következik.

(kartyajatekok.hu)
Videó még nincs, de majd a későbbiekben lehet, hogy csinálok egyet :D

A bejegyzés trackback címe:

https://megintegyblog.blog.hu/api/trackback/id/tr441727292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása